A Moszkvai Nemzetközi Autószalonon állítja ki legújabb koncepcióautóját a Mazda. A japán gyártó a Kazami névvel illette a kocsit, ami körülbelül örvénylő oldalszélként lehetne fordítani.

Ahogy a Mazda korábbi tanulmányai, a Nagare (áramlás), a Furai (szél hangja) vagy a Taki (légkör), a Mazda új koncepciója is az áramlás formáit vonultatja fel.

Nemcsak a tervezők ügyességét hirdeti a 22 colos felniken gördülő kupészerű jármű, de a az autógyár jövőbeni modelljei is felfedezhetők benne. Várhatóan ugyanis a Mazda is piacra lép egy kis szabadidő-autóval, hiszen ez a piac rohamléptekkel fejlődik. Oroszországban, amely immár a legnagyobb autópiaccal bír a térségben – megelőzte Németországot -, az új autók 13 százaléka szabadidő autó.


A Kazamaiba vadiúj közvetlen befecskendezéses motor került, amelynek erejét egy új fejlesztésű váltó viszi a négykerék-hajtáshoz. Többet megtudunk majd ősszel az autóról, a Párizsi Autószalonon, ahová egy újabb tanulmánnyal készül a Mazda, amelynek jelenleg csak két nagyobb szabadiő-autója – a CX-7 és CX-9 – van.