Új kommunikációs rendszert mutatott be motorokhoz a BMW, amely lehetővé teszi a vezető és az utas közötti kétoldalú kommunikációt. A Bluetooth-rendszerű berendezés folyamatosan figyeli a külső zajszintet, és ennek megfelelően állítja a hangszórók hangerejét és a mikrofon zajszűrőjét, így nagy sebességnél is könnyen érthető marad a beszélgetés. A kommunikációs szett vezérlése a sisak bal oldalán elhelyezett három gombbal történik.

A garnitúra, amely az új és meglévő BMW System5 bukósisakokba egyaránt beépíttethető, egy akkumulátorcsomagból, két hangszóróból és egy mikrofonból áll. A Bluetooth-technológiának köszönhetően további készülékek csatlakoztathatók a rendszerhez, például MP3-lejátszó, rádió, mobiltelefon, sőt, a navigációs rendszer hangutasításai is foghatóak.


Ennek köszönhetően optimális a cég újdonsága a BMW Motorrad ZÜMO navigációs rendszerrel való együttes használatra. A kimondottan a motoros bevetésre optimalizált szerkezet kesztyűben is könnyedén kezelhető. A készülék Európa teljes útvonalhálózatát – így Magyarországét is – tartalmazza. A normál navigációs funkciók mellett opcióként TMC-modul is szerepelhet benne, amely figyeli az aktuális közlekedési híreket, és automatikus terelőutat talál dugó, útépítés és egyéb hátráltató tényezők esetén.