A meglévő benzines és dízel változatok mellett elektromos hajtással is kapható lesz hamarosan a MINI – számol be az Automotive News. A BMW leányvállalata 500 darab ilyen környezetbarát autót szállít a világ egyik legszigorúbb károsanyag-kibocsátási normával bíró részébe, Kaliforniába (USA).

A villanymotoros MINI-k ugyanúgy az oxfordi üzemben készülnek, ahogy hagyományos társaik, de a motor, a váltó és az üzemanyagtank kimarad. Az autók innen előbb Münchenbe kerülnek, ahol az elektromos technikát beépítik.

490 autó a kiválasztott vevőkhöz kerül, míg tízet bemutató, illetve tesztautóként használnak majd. Az autókra egyébként nemcsak a flottafogyasztás csökkentése miatt van szüksége a BMW-nek, hanem egy új kaliforniai szabályozás miatt is, e szerint csak azok a gyártók árulhatják járműveiket az államban, amelyeknek a kínálatában szerepel zéró emissziós autó is.

Egyelőre a BMW hivatalosan nem erősítette meg a hírt, de az újság azt is tudni véli, hogy az összes autó ezüstfényezést kap, de tetejük sárga lesz. Aki nem Kaliforniában lakik, de környezetkímélőbb MINI-t szeretne, annak is van megoldás.