2008. július 10-én Budapesten aláírta a spanyol tulajdonú autóalkatrész-gyártó F Segura támogatási szerződését Garamhegyi Ábel, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium szakállamtitkára és Francisco Segura, az F Segura tulajdonosa – áll a minisztérium közleményében.

A 20 millió eurós (4,6 milliárd forint) összköltségű, 100.000 négyzetméteres beruházás Szolnokon valósul meg. A 12.000 négyzetméteres üzem 2009 januárjában kezdi meg a termelést, a vállalat 2010 végére 150 új munkahelyet teremt.

Az F. Segura Csoport különféle motorokhoz, autókarosszéria-elemekhez, ülésekhez tartozó fém alkatrészeket, forrasztott szetteket és szerelvényeket tervez, gyárt és szerel össze mások mellett a FORD, a VW, a SEAT, az AUDI és a VOLVO részére. Szállítanak Európába és az Egyesült Államokba is.

Magyarországi beruházásuk egyik célja a végtermék közelebb vitele a végső felhasználóhoz, másik nem titkolt szándékuk piaci részesedésük növelése a környező piacokon, így Lengyelországban, Romániában, Németországban és Ausztriában. A vállalat kutatás-fejlesztésben is erősíteni szeretné tevékenységét, ebben számít a magyar egyetemekre, technológiai intézetekre illetve más vállalatokkal való együttműködésre is.