Ősszel adná át a tervek szerint a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. (NIF) a 62 milliárd forintért elkészülő új M0-s Duna-hidat, ami jelentős mértékben tehermentesítené a fővárosi hidakat – írja a Magyar Hírlap. 

Az átkelőn naponta 58 ezer gépjármű haladna át, ami az Árpád híd 130 ezres forgalmát százezerre csökkentené, illetve mérséklődhetne a Margit híd és a Szentendrei út forgalma is. Persze csak később, hiszen a Megyeri híd átadása után rögtön lezárják felújítás miatt a Margit hidat.

Az érvényben levő környezetvédelmi engedély szerint viszont az új hidat csak a Szentendrét és Szigetmonostort összekötő átkelő megépítésével együtt lehetne forgalomba helyezni. Utóbbinak viszont még a pontos helye sincs meg. Amíg nincs meg a híd végleges helye, a tervezés sem indítható meg. Az építkezés előkészítésének ideje még öt-hat, a kivitelezés két esztendőbe telne.

A Megyeri híd forgalomba helyezési engedélyét a közlekedési hatóság adja ki. Remélhetőleg még a szigetmonostori átkelő megépítése nélkül is használhatják az M0-s északi részét az autósok egy ideiglenes engedéllyel.

Forrás: Magyar Hírlap