Pörög a magyar autógyártás 2 2008 első félévében ismét rekordot ért el a motorgyártás területén az Audi Hungaria: június végéig 1.023.228 motor készült Győrben. Ez közel 1 százalékkal haladja meg az előző év hasonló időszakának darabszámát. De további fejlődés várható:

Az Audi Hungaria Motor Kft. az idén mintegy 200 millió eurót fordít fejlesztésre, főként olyan területeken, amelyeknek az új motorok gyártásában van szerepük – mondta Lőre Péter sajtószóvivő az MTI-nek kedden.

Jól szerepelt az autógyártó részleg is az első hat hónapban: összesen több mint 32 ezer jármű hagyta el a gyártócsarnokot, ebből 9,5 ezer A3 Cabriolet, közel 16 000 TT Coupé és több mint 7 ezer TT Roadster.

Érdekesség, hogy ünnepi rendezvény keretén belül érkezett meg áprilisban az Audi Hungariához a 15 000. irányvonat. A 25 vagonból álló szerelvény nyersanyagot és jármű-karosszériákat szállított Győrbe. A vasúti anyagmozgatás heti öt vonatpárral indult, jelenleg heti 17 vonatpár közlekedik a győri és ingolstadti telephelyek között. Vasúton hagyják el az országot a kész járművek is.