Július 5-6 között a Hungaroringen lesz a World Series by Renault sorozat következő versenye. Az ingyenes rendezvényen a különböző szakágak küzdelmei mellett a Renault Forma-1-es csapata is bemutatót tart. Versenyzőik azonban nemigen érnek rá, hiszen ekkor lesz a Brit Nagydíj is.

Helyettük Palik László, a Forma-1 hazai kommentátora ülhet a versenyautóba, aki szombaton és vasárnap Giancarlo Fisichella 2007-es autójával rója majd a köröket a Hungaroringen.

A magyar tereprali-versenyző már túlesett az üléspróbán a csapat enstoni (Anglia) központjában, majd kipróbálhatta az F1-es gépet Silverstone-ban, ahol le is égett.


Palik Lászlónak ez már a sokadik alkalma, hogy Forma-1-es autót vezethet, tavaly a Red Bull-istálló négykerekűjével 309 kilométer/órás sebességgel száguldott a mogyoródi aszfaltcsík célegyenesében, s most is 300 feletti tempót ígér.

“A tavalyi világbajnoki sorozat hajrájában Fisichella vezette az autót, idén pedig a gyár hivatalos tesztpilótái használják, azaz tényleg “éles” géppel mehetek a Hungaroringen – mondta Palik László. Angliában megpróbáltam a kocsival összebarátkozni, minden kör felejthetetlen élményt nyújtott, egyszerűen tökéletes a technika. Gondot leginkább az enstoni üléspróba jelentett, hiszen a 186 centimet nehezen tudtam bepréselni a kormány mögé. Ám megoldottuk a problémát, minden készen áll a nézők szórakoztatására. A mérnökök szerint háromszáz feletti lesz a sebességem a célegyenesben.”

A koncertekkel, légibemutatókkal, versenyekkel színesített hétvégéről ezen a linken tudhat meg többet.