Az autós fizet a biztosítója helyett? 2 Hamarosan eldőlhet, hogy mi lesz a MÁV Biztosító ügyfeleivel. A Népszabadság értesülése szerint július közepéig lehet ajánlatot tenni az egyesület kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) üzletágára. Érdeklődő van, eddig hat biztosító tájékozódott arról, érdemes-e átvenni a MÁV Biztosító mintegy 195 ezer kgfb-szerződését.

A biztosítók egyelőre az adatok kiértékelésénél tartanak. A MÁV Biztosító ügyfeleit átvenni nem olcsó mulatság, az “ár” elérheti a 4,1 milliárd forintot is. Kérdés persze, hogy megéri-e alig néhány hónappal az idei átszerződési időszak előtt átvenni olyan ügyfeleket, akik hajlamosak olcsóbb biztosításra váltani, vagyis valószínűleg egyből hátat fordítanának, ha új biztosítójukénál jobb ajánlat jelenik meg a piacon.

Egyik biztosító azt is vizsgálja, hogy érdemesebb-e most átvenni az állományt, vagy inkább a következő átkötési időszakban megpróbálni magához csábítani az ügyfeleket. Ha érkezik ajánlat, akkor arról a MÁV Biztosító július 24-ére összehívott rendkívüli közgyűlésén dönthetnek majd a tagok.

Ha a hat biztosító közül egyiknek sem éri meg milliárdokat költeni a MÁV Biztosító kötelező-üzletágára, akár az is elképzelhető, hogy azoknak az ügyfeleknek, akik helyett nem tud fizetni a biztosító, maguknak kell helytállniuk az okozott károkért.

Forrás: Népszabadság