Csúcson a Volkswagen 1
Csúcson a Volkswagen 2

Csúcson a Volkswagen

Csúcson a Volkswagen

Csúcson a Volkswagen 6
Csúcson a Volkswagen 7
Csúcson a Volkswagen 8
Fotó megosztása:
Csúcson a Volkswagen 9 A német Volkswagen-csoport fennállása óta a legtöbb autót értékesítette az idei év első öt hónapjában: 2,69 millió járművet adott el világszerte, 6,6 százalékkal többet, mint egy évvel korábban – közölte a cég csütörtökön. Miközben a világ autópiaca májusban 2,9 százalékkal zsugorodott, a VW 553 400 járművet értékesített, 2 százalékkal többet, mint korábban.

A VW tájékoztatása szerint a csoporthoz tartozó nyolc márka rendkívül széles modellválasztéka ismét előnynek bizonyult az egyre keményebbé váló versenyfeltételek közepette.

Európában 1,55 millió autót adott el a VW-csoport, 5 százalékkal többet, mint a tavalyi év első öt hónapjában, Kelet-Közép-Európában az európai átlagot lényegesen meghaladó ütemben, 18,6 százalékkal bővült az eladás, ez 229 500 autót takar. A legtöbbet Volkswagenekből adtak el, a Škoda is jól szerepelt, de a SEAT továbbra is visszaesést mutatott az első öt hónapban.

Nem véletlen ez az erdemény, hiszen még a kifutó Golfból is rengeteg fogy, a Volkswagen pedig így nemcsak gyártási darabszámban ért a csúcsra, de pénzügyileg is remekel.

Forrás: MTI