Vagy etanol, vagy fagyi
Vagy etanol, vagy fagyi

Éhen halunk az autónk miatt

Éhen halunk az autónk miatt

Vagy etanol, vagy fagyi
Éhen halunk az autónk miatt 21
Éhen halunk az autónk miatt 22
Éhen halunk az autónk miatt 23
Éhen halunk az autónk miatt 24
Éhen halunk az autónk miatt 25
Éhen halunk az autónk miatt 26
Éhen halunk az autónk miatt 27
Éhen halunk az autónk miatt 28
Éhen halunk az autónk miatt 29
Éhen halunk az autónk miatt 30
Éhen halunk az autónk miatt 31
Éhen halunk az autónk miatt 32
Éhen halunk az autónk miatt 33
Éhen halunk az autónk miatt 34
Éhen halunk az autónk miatt 35
Így lesz a sör az autósok barátja
Fotó megosztása:
Éhen halunk az autónk miatt 37 Bírálta a bioüzemanyagok előállításával kapcsolatos nyugati terveket a brit Oxfam jótékonysági szervezet, mondván: a bioüzemanyagok okolhatók azért, hogy 30 százalékkal drágultak az élelmiszerek. Ennek nyomán világszerte 30 millió ember helyzete kilátástalan.

Az Oxfam elemzése rámutat, hogy a gazdag országok növekvő üzemanyagéhségük kielégítésére egyre több bioüzemanyagot állítanak elő, s ez felfelé hajtja az élelmiszerek árát, miután a gabonakészletek történelmi mélyponton vannak. A bioüzemanyagok előállítása mezőgazdasági területeket vesz el, de csökkenti azokat a földterületeket is, amelyek szerepet játszanak a levegőbe bocsátott széndioxid elnyelésében.

A nemzetközi szervezet ezért sürgeti, hogy a fejlett országok szüntessék meg a bioüzemanyagok előállításnak támogatását és csökkentsék az importvámokat. Az Európai Uniót pedig felszólítják, hogy vesse el azt a tervet, amelynek értelmében 2020-ban az üzemanyagok 10 százalékának kell megújuló energiaforrásból származnia. Mindez ugyanis tovább ronthatja a helyzetet.

Az Oxfam elemzői szerint a tehetős országok tavaly 15 milliárd dollárt költöttek a termelés támogatására, miközben akadályokat gördítettek az élelmiszerellátást kevésbé veszélyeztető olcsó, brazíliai etanol bevitelének útjába.

Forrás: MTI