A Magyarországon is gyárral rendelkező Hankook Tire, a világ hetedik legnagyobb abroncsgyártója, 12,5 millió eurót fektet be a gördülési ellenállás és az üzemanyag-felhasználás csökkentése érdekében. Ez az összeg 350 százalékkal emeli meg a vállalat ilyen jellegű befektetéseit, amelynek első eredményei már a piacon vannak.

A Hankook Optimo 4S négyévszakos abroncsa az egyetlen a világon, amely alacsony gördülési ellenállása és csökkentett zajszintje elismeréseként elnyerte a Német Környezetvédelmi Hivatal Kék Angyal környezetvédelmi díját.

Koreában pedig a Környezetvédelmi Világnapon bemutatták a Hankook új környezetbarát abroncskoncepcióját, az enfrent. Az új abroncs több technológiát ötvöz, többek között egy speciális silica keveréket és szerkezeti dizájnt. Ez a gyártási technológia segíti az abroncs gördülési ellenállásának, energiafelhasználásának és a szén-dioxid kibocsátásának csökkentését.

A Hankook tesztjei azt mutatják, hogy a gumival 110 km/óra sebességnél 16 százalékkal csökken az üzemanyag-felhasználás. Jelenleg az abroncs csak Koreában kapható, de tervezik a nemzetközi bevezetést is.

Nemrég hasonló gumival jelentkezett a Goodyear is, de a Michelin is piacra dobta már első zöld abroncsát.