A jelenlegi Maserati Quattroporte már majdnem öt éve piacon van, mialatt több mint 15 ezer darab fogyott belőle, s ezzel az egyik legsikeresebb modell a cég történetében. Ennek ellenére kisebb frissítésen esett át az autó, de épp a sikernek köszönhetően a kissebben van a hangsúly.

Leginkább a hangsúlyos függőleges rácsozással díszített hűtőmaszkról azonosíthatók az újabb változatok, de a LED-es nappali fénnyel felszelet fényszórók, illetve a szintén diódás hátsó lámpák, a lökhárítók és a külső visszapillantók is mások.

Belül átrajzolt középkonzolt találhatunk, amelyen elsőre a több gomb tűnhet fel a központi kijelző körül, de a mulitmédia-rendszer is fejlődött. A vevők ezenfelül a korábbinál többféle bőrborítás közül válogathatnak kedvencükhöz.

Megújul a négyajtós Ferrari! 1
Megújul a négyajtós Ferrari! 2

Megújul a négyajtós Ferrari!

Megújul a négyajtós Ferrari!

Megújul a négyajtós Ferrari! 9
Megújul a négyajtós Ferrari! 10
Megújul a négyajtós Ferrari! 11
Megújul a négyajtós Ferrari! 12
Megújul a négyajtós Ferrari! 13
Megújul a négyajtós Ferrari! 14
Fotó megosztása:
Megújul a négyajtós Ferrari! 15


Mindez azonban mellékes az új motor megjelenése mellett. A 2009-es modellévtől ugyanis a 400 lóerős Quattroporte mellett megjelenik egy sportos kivitel. A Quattroporte S a GranTurismo S-ben már bevetett, új 4,7 literes Ferrari-motort kapja meg, igaz, itt csak 430 lóerőt tud.

Mindkét változathoz a ZF hatfokozatú automata váltója tartozik, amely ugyan lassabb a Ferrari egységénél, de a luxuslimuzinban a kényelem az elsődleges, viszont ugyanúgy kapcsolható a kormány mögötti fülekkel.

A felújított Quattroporte-t és az S kivitelt a következő hónapban néhány kiválasztott vevő már megcsodálhatja élőben is, az igazi értékesítés azonban csak ősszel kezdődik.