Dieter Zetsche, a Daimler első embere két éven belül elektromos autókat ígér a cég kínálatában. “2010-re tervezzük egy elektromos Smart-, illetve egy Mercedes-modell bemutatását is” – mondta Zetsche a Frankfurter Allgemeinen Zeitungnak. A szakember azt is elárulta, hogy az autók árát az határozza meg, hogy akkumulátorokkal is felszerelik-e, vagy kihagyják azokat.

Utóbbi változat valószínűleg üzemanyagcellás járműre utalhat, ha ugyanis hidrogénből állítják elő a villamos áramot, elképzelhető, hogy akkumulátorra sincs szükség.

Hidrogénből nyeri energiáját
Hidrogénből nyeri energiáját

Elektromos Merci két év múlva

Elektromos Merci két év múlva

Hidrogénből nyeri energiáját
Hálózatról tölthető
Sorozatgyártásba kerül
Aprócska motor hátul
Elektromos Merci két év múlva 17
A 90-es években már volt villanymerci
Az A-osztály padlójában elfér a plusz technika
Töltés
2009-től hibrid technológia az S-osztályban
Az ML is kap benzin-elektromos hibrid motort
Fotó megosztása:
Hidrogénből nyeri energiáját

Hidrogénből nyeri energiáját

Hidrogénből nyeri energiáját


A Smart megvalósítása az egyszerűbb, hiszen ebből a típusból 2007 óta 100 darab futja próbaköreit Londonban, ahol vállalati ügyfeleknek adták ki próbára azokat. A Smart Fortwo EV-ben szereplő 40 lóerős villanymotor 6,5 másodperc alatt gyorsítja a kisautót 50 km/órára, és legfeljebb 112 km/órás csúcssebességet érhet el, miközben 100 kilométerre juthat egy feltöltéssel.

Szintén tesztelés alatt állnak már a Mercedes üzemanyagcellás járművei, amelyek együttesen közel 4 millió kilométert tettek már meg. A rendszer legfrissebb változata egy B-osztályba építve csupán 2,9 liter gázolajnak megfelelő hidrogént éget el, miközben a kipufogóból csak víz távozik.