Talmácsi Gábor a Dreher Sörgyárak Zrt. együttműködésével kampányba kezd a felelős alkoholfogyasztás népszerűsítéséért. A program elsődleges célja az alkoholfogyasztással kapcsolatos tudatosság növelése. Talmácsi Gábor, gyorsaságimotoros-világbajnok ismertsége révén kívánja minél több emberhez eljuttatni a kampány főbb üzeneteit, mondanivalóját.  

“A felelős alkoholfogyasztás sokkal többet jelent annál, mint hogy nem iszom, ha vezetek. A Dreher Sörgyárak Felelős Alkoholfogyasztás programjának mondanivalója az, hogy felelősek vagyunk önmagunkért és másokért is.  

Profi sportolóként tisztában vagyok azzal, mit jelent ez. Bármilyen döntést hozok is – a pályán vagy azon kívül – tudom, hogy döntésem következményei másokra is kihatnak. Ezt minden egyes döntéskor mérlegelni kell. Tisztán kell látnom tetteimet és azok következményeit. Legyen szó akár az alkoholról, akár bármi másról” – mondta Talmácsi Gábor.

A “Te is lásd tisztán tetteid!” program fő üzeneteit figyelemfelkeltő online és nyomtatott hirdetések formájában is igyekeznek a szervezők minél szélesebb rétegekhez eljuttatni.

Nem újdonság profi sportolók ilyen bevetése, hiszen Mika Hakkinen is felelősségteljes alkoholfogyasztás nagyköveteként dolgozik.