Szándéknyilatkozatot írt alá a PSA Peugeot Citroën és a Mitsubishi Motors egy elektromos hajtáslánc közös fejlesztéséről. A következő hónapokban megvizsgálják egy kis városi autó számára alkalmas elektromos motor és hajtás közös fejlesztésének és gyártásának kérdéseit.

A PSA ezzel is 2010-2015-re kitűzött céljain dolgozik, amely szerint a PSA-csoport a világ vezető gyártója legyen a környezetbarát típusokat illetően.

Erre minden esélyük megvan, hiszen a mai napig a PSA több mint 10 ezer elektromos autót adott el, amivel a világ legnagyobb elektromos gyártója. Épp nemrég készült el a francia postának szánt legújabb járművük. Emellett hagyományos autóinak károsanyag-kibocsátása is a legjobbak között van.

Az együttműködés a Mitsubishi számára is a megálmodott stratégia kiterjesztését jelenti, amelyben ők elektromos autók meghatározó gyártójaként szerepelnek. A japán vállalatnál már 2009-től kapható a i MiEV elektromos kisautó, ami később Európában és az USA-ban is piacra kerül.

A Mitsubishi különösen jó választás a PSA-nak, hiszen külső beszállítót sem kell bevonni, mert a japán gyár leányvállalataival házon belül megoldható az elektronikai rendszerek és az akkumulátorok gyártása is.

Nem ez az első eset, hogy a Mitsubishi és a PSA összefog, hiszen a japán gyártó Outlander modelljét mindkét francia márka forgalmazza saját néven, míg nemrég letették egy közös üzem alapjait Oroszországban.