Drasztikusan drágulhat a taxizás 1
Drasztikusan drágulhat a taxizás 2

Drasztikusan drágulhat a taxizás

Drasztikusan drágulhat a taxizás

Drasztikusan drágulhat a taxizás 8
Drasztikusan drágulhat a taxizás 9
Drasztikusan drágulhat a taxizás 10
Drasztikusan drágulhat a taxizás 11
Drasztikusan drágulhat a taxizás 12
Fotó megosztása:
A fővárosban közel nyolc éve változatlan alapdíj és kilométerdíj felső határának emelését kezdeményezi a Taxi Fuvarszervező Társaságok Szövetsége – tudta meg a Népszabadság. A kérdés szeptemberben kerülhet napirendre a Fővárosi Közgyűlésben, ezért az új díjakról legkorábban ősszel dönthetnek. Ha a képviselők támogatják elképzeléseiket, akkor jelentősen drágulhat Budapesten a taxizás.

Jelenleg nappal kilométerenként legfeljebb 240 forintot, éjszaka 336 forintot, míg alapdíjként 300 forintot kérhetnek a taxisok. Utóbbi esetében ma már mindenki a megengedett legnagyobb tarifát számlázza, míg az előbbinél szinte az összes társaság plafonhoz közeli árakat alkalmaz.

Olyan szintű növelést szeretnének elfogadtatni a taxisok, hogy ha jövőre a tovább dráguló üzemanyag miatt újra tarifaemelésre lenne szükség, akkor ne kelljen ismét a Fővárosi Közgyűléshez fordulniuk. Éppen ezért, ha meghatározzák az új plafont, az nem jelenti azt, hogy a taxis cégek azonnal erre a szintre “teszik” az áraikat.

Pásztor György, a Budataxi és a Tele5 ügyvezető igazgatója szerint az alapdíj maximumát 500 forintnál, míg a kilométerenkénti nappali tarifáét 300 forintnál, az éjszakaiét 350 forintnál kellene meghúzni.

Forrás: Népszabadság