Sikeres aszfaltteszten van túl a Škoda Fabia Super 2000: Jan Kopecký és Raimund Baumschlager tesztpilótákon kívül Ausztriában Carlos Sainz kétszeres ralivilágbajnok is a volán mögé ült. Az új versenyautót várhatóan a jövő évtől vetik majd be.

Sainz számára nem ez volt az első skodás tapasztalat. Tavaly ősszel a spanyol versenyző éppen egy Fabia volánja mögött nyerte meg fölényesen a Madrid környéki Shalymar Ralit, s kapott kedvet a Fabia Super 2000-es változatának kipróbálására is. “Időközben alaposan megismerhettem a Škoda Fabiát, s véleményem szerint a raliváltozat nagy lépést tett fejlődése útján” – mondta Sainz, akit Kris Nissen, a Volkswagen versenyigazgatója kért fel a tesztelésre.

Sainz már tesztelte
Sainz már tesztelte

A bajnok kipróbálta a Skoda versenyautót

A bajnok kipróbálta a Skoda versenyautót

Sainz már tesztelte
Hatfokozatú szekvenciális váltóval
280 lóerős lehet
Kopecky hazai futamokon már kipróbálta
2009-től az IRC-ben a Skoda
Négykerék-hajtású
Fotó megosztása:
Sainz már tesztelte

Sainz már tesztelte


Sainz bár a ralivilágbajnokságtól pár éve visszavonult, azóta sem ül a babérjain. A Volkswagen gyári versenyzője áprilisban a Race Touareg versenyautóval a Közép-Európa-ralin győzött, néhány hete pedig a 24 órás nürburgringi futamon a vadonatúj Scirocco kettős kategóriasikeréhez járult hozzá.

Korábban a Skoda hosszú évekig a ralivilágbajnokság állandó résztvevője volt, ahol sajnos főleg a pénzügyi különbségek miatt nem termett túl sok babér a cseh csapatnak. Ennek nyomán ki is vonultak a WRC-ből. A jelentősen kisebb költségvetésű S2000-es autókkal azonban újra versenybe szállhat a gyártó.