Miután már az Egyesült Államokban is érzékenyen érinti a társadalmat az egyre emelkedő üzemanyagár, minden autógyár a kisebb modellek felé fordul. Így tesz a Chrysler is, amely hamarosan egy kisautóval bővíti a kínálatát.

“Intenzíven dolgozunk a Hornet-tanulmányon” – mondta Thomas Hausch, a Chrysler nemzetközi értékesítésért felelős alelnöke a Financial Times németországi változatának. “Úgy gondolom, hamarosan beszámolhatunk majd erről bővebben is” – tette hozzá sejtelmesen. A korábbi bejelentés szerint ez lesz az a kisautó, amelyet a Nissan gyárt a Chryslernek.

Amerikai kisautó Európának 1
Amerikai kisautó Európának 2

Amerikai kisautó Európának

Amerikai kisautó Európának

Amerikai kisautó Európának 8
Amerikai kisautó Európának 9
Amerikai kisautó Európának 10
Amerikai kisautó Európának 11
Amerikai kisautó Európának 12
Fotó megosztása:
Amerikai kisautó Európának 13


A Hornetet 2006-ban a Genfi Autószalonon mutatták be. Az alapvetően szögletes forma erőt sugároz, leginkább a MINI-re emlékeztet. A 3,8 méteres autó azonnal sikeres lett a látogatók körében.

Műszaki szempontból is izgalmas a Hornet, hiszen az orrába 1,6 literes, tizenhat szelepes motor került. Ahogy az akkori legerősebb MINI-ben, itt is kompresszorral érték el a 170 lóerős teljesítményt.

Bár Európában az ilyen fiataloknak szánt modellek Dodgeként jelennek meg, arról egyelőre nem született döntés, hogy az új kisautó esetében is így lesz-e, vagy Chryslerként érkezik. Elnézve a Dodge Calibert vagy a Nitrót, a tanulmány formáján sem változtatnak majd túl sokat.