Előzési tilalom az M0-son 1
Előzési tilalom az M0-son 2

Előzési tilalom az M0-son

Előzési tilalom az M0-son

Előzési tilalom az M0-son 11
Előzési tilalom az M0-son 12
Előzési tilalom az M0-son 13
Előzési tilalom az M0-son 14
Előzési tilalom az M0-son 15
Előzési tilalom az M0-son 16
Előzési tilalom az M0-son 17
Előzési tilalom az M0-son 18
Fotó megosztása:
Előzési tilalom az M0-son 19 Teherautóval tilos előzni mostantól az M0-s körgyűrű Szeged felé vezető oldalán az M7-es felhajtója és a halásztelki lehajtó között. A táblákat hétfőn tették ki a rendőrök és a közútkezelő munkatársai a 9 kilométeres szakaszon – mondta el a Független Hírügynökségnek Balog János, a szigetszentmiklósi autópálya-rendőrség alosztályvezetője.

A korlátozást ezen a szakaszon azért vezették be, hogy biztonságosabbá tegyék a körgyűrűt – tette hozzá. Ezen a 9 kilométeres részen ugyanis ebben az évben eddig 46 baleset történt teherautókkal, főként az előzés szabályainak be nem tartása miatt.

A most korlátozott szakasz után egy kilométeren keresztül ismét előzhetnek a teherautók, majd újabb 10 kilométerig ez tilos. A másik irányban is több kilométeres szakaszon tiltják táblák a teherautósok előzését. Utóbbi két helyre már évekkel korábban kitették a tiltó táblákat.

A tapasztalatok szerint a sofőrök 70 százaléka betartja ezt a szabályt, akik megszegik főként külföldiek. Ők is sokszor azért, mert nem ismerik az utat, esetleg takarásban van a tábla és nem veszik észre – tette hozzá Balog János.

Forrás: FH