Jel
Jel

Kevesebb gyalogost gázolnak

Kevesebb gyalogost gázolnak

Jel
Tessék már elengedni!
Talán majd most
Ő szereti a gyermekét, nem is tolja ki az út közepéig a babakocsit
Indulás
Zombis filmben látni hasonlót
Hopp, egy fenék jobbra
Roham
Csúcsforgalom
Neki a zebrán is elsőbbsége van ha villog
Ejj, ez sokba kerül
Közéjük hajtanak
Its the final countdown lálá lállálá
Nem sikerült időre
Nekik kevés a 12 másodperc
Fura gyalogos
Futááás!
Kicsi zöld emberke, de nem a Marsról jött
Állj meg szépen Pistike!
Ő is a zebrát használja
Tömegjelenet
Hasznutmaforg
Ezt aztán lehet nyomkodni
Aluszik
Nem akarok a taligára kerülni
Kevesebb gyalogost gázolnak 54
Fotó megosztása:

Tessék már elengedni!

Tessék már elengedni!

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelentése szerint idén az első három hónapban 62 halálos gyalogosgázolás történt, ami 10 százalékkal kevesebb, mint tavaly ilyenkor. Az első negyedévben 318 gyalogos sérült meg súlyosan és 421 könnyebben közlekedési balesetben.

A KSH szerint tavaly összesen 274 gyalogost gázoltak halálra, 1329-en szenvedtek gyalogosként súlyos és 1850-en könnyű sérülést közlekedési balesetben. A balesetek túlnyomó többsége – 90 százaléka – lakott területen belül történt.

A fenti statisztikát rontják majd a közelmúltban történ, a közvéleményt felkavaró gyalogosgázolások. Május 21-én Pécsett egy nagymamát és babakocsiban lévő unokáját gázolták el, majd egy héttel később egy idős asszonyt és négyéves unokáját volt az áldozt.

A rendőrség a halálos gyalogosgázolás tíz százalékos csökkenése ellenére továbbra is kiemelten fontos feladataként kezeli a közlekedés biztonságának javítását, a balesetek számának csökkentését.

Ezt a célt nemcsak ellenőrzéssel és büntetéssel, hanem oktatással és tájékoztatással, a közlekedési kultúra javításával kívánják elérni. Az iskolák környékén az oktatás kezdetének és befejezésének időpontjában fokozott rendőri jelenlétet biztosítanak június 2-től a tanév végéig.

Emellett június első hetében az “Új rend és szabadság” programért felelős kormánybiztos titkársága és az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottsága szervezésében országos roadshow is útnak indult a biztonságos közlekedés fontosságának tudatosítására, a közlekedési szabályok ismeretének és megtartásának népszerűsítésérr.

 Forrás: MTI