Nemrég megújult a Mercedes-Benz A- és B-osztály, amelyekhez ezentúl kapható hordozható navigációs rendszer. A Garminnal közösen fejlesztett “StreetPilot III” egy hagyományos GPS-nek tűnik, de azt integrálták a jármű fedélzeti rendszerébe, így számos komfort- és biztonságfokozó funkcióra nyílt lehetőség. Ha például útvonalajánlatot mond be a hangszórókból, automatikusan elnémítja a rádiót, így mindig jól érthető.

Speciális tartójának köszönhetően ergonómiailag optimális helyre került a műszerfalra, viszont az utat is jól látja a vezető, mivel nincs tapadókorong a szélvédőn. A rögzítést frontális és ráfutásos ütközések vizsgálatával is tesztelték.

Kikerüli a dugót a Merci 1
Kikerüli a dugót a Merci 2

Kikerüli a dugót a Merci

Kikerüli a dugót a Merci

Kikerüli a dugót a Merci 6
Kikerüli a dugót a Merci 7
Kikerüli a dugót a Merci 8
Fotó megosztása:
Kikerüli a dugót a Merci 9


A StreetPilot III tud háromdimenziós vagy ráközelítő térképábrázolást, beláthatatlan kanyarhoz közeledve önműködően vált át az optimális ábrázolási módra. Forgalmi dugó esetén megkerülő utat javasol a készülék. Az ehhez szükséges útinformációkat (Traffic Message Channel) az autó antennájáról veszi.

A StreetPilot III 33 európai ország részletes adatait tartalmazza. Térképek mellett van benne kétmillió “érdekes hely” is, például benzinkutak, szállodák, éttermek, bárok és idegenforgalmi látványosságok. Nem hiányzik az MP3-lejátszó és a Bluetooth-kapcsolat sem.

A készülék 2008 májusától kapható a Mercedes-Benz-kereskedőknél. Az eszköz nemcsak az új, de a korábbi A- és B-osztály modelljeibe is beépíthető, sőt a C-osztály egyes típusaiba is.