Idén újra World Series by Renault a Hungaroringen
Idén újra World Series by Renault a Hungaroringen

Palik László Fisichella autóját tesztelte

Palik László Fisichella autóját tesztelte

Idén újra World Series by Renault a Hungaroringen
Három kategóriában versenyeznek
Fotó megosztása:
Ismét Forma-1-es autót vezetett Palik László, ezúttal Angliában körözhetett. Az utóbbi években a Red Bull torpedójával rendre a belvárosban száguldozó kommentátor idén a Renault csapat gépét is vezetheti.

A tavalyi siker után – 120 ezer néző volt – újra ellátogat hazánkba a World Series by Renault sorozat, ennek betétrendezvényén fog körözni a Hungaroringen a hazai F1 kommentátor.

Palik László a Renault F1 Team tavalyi autóját  vezetheti majd, melyet a silverstone-i pályán tesztelt nemrég. Három héttel ezelőtt már átesett az üléspróbán, amikor a nem épp pilótai alkatához – 182 cm – igazították az autót. Ezúttal pedig már vezethette is az autót. A szemerkélő esővel nehezített pályán tartott próba végül eredményes volt, másfél órán át körözhetett a tereprali-versenyző.

“Fantasztikus érzés volt vezetni a kocsit, még ha óvatosnak is kellett lennem, ráadásul az éles kanyarokban csak egy kézzel tudtam kormányozni, mert kevés volt a hely. Élveztem a tréninget, nagyon várom már, hogy júliusban a Hungaroringen, a World Series sorozatban hazai közönség előtt is száguldhassak” – mondta Palik.

Júliusban mi is megnézhetjük, a Renault-val hogy bír hazánk talán legfoglalkoztatottabb versenyzője, aki idén húsz versenyen vesz részt.  

Forrás: Blikk.hu