Lezárták a rakpartot
Lezárták a rakpartot

Lezárták a rakpartot

Lezárták a rakpartot

Lezárták a rakpartot
A budai rakparton hosszú a sor, az öt perces út most legalább fél óráig tart
Lezárták a rakpartot 33
Lezárták a rakpartot 34
Lezárták a rakpartot 35
Lezárták a rakpartot 36
Lezárták a rakpartot 37
Lezárták a rakpartot 38
Lezárták a rakpartot 39
Lezárták a rakpartot 40
Lezárták a rakpartot 41
Lezárták a rakpartot 42
Lezárták a rakpartot 43
Lezárták a rakpartot 44
Lezárták a rakpartot 45
Lezárták a rakpartot 46
Lezárták a rakpartot 47
Lezárták a rakpartot 48
Lezárták a rakpartot 49
Lezárták a rakpartot 50
Lezárták a rakpartot 51
Lezárták a rakpartot 52
Lezárták a rakpartot 53
Lezárták a rakpartot 54
Lezárták a rakpartot 55
Lezárták a rakpartot 56
Lezárták a rakpartot 57
Lezárták a rakpartot 58
Fotó megosztása:
Június 2-tól, azaz mától lezárták a forgalom elől a Budai alsó rakpart Lágymányosi híd és az Erzsébet híd közötti szakaszát, a tervek szerint a jövő év nyarára megépülő főgyűjtőcsatorna kivitelezése miatt.

Az év végéig tartó lezárás a jelenlegi állapotokhoz képest nem jelent újdonságot az északi irányba autózóknak, viszont a dél felé haladók ezután kénytelenek lesznek a Döbrentei térnél (Erzsébet hídnál) elhagyni az alsó rakpartot.

Április vége óta ugyanis csak részben lehetett használni az alsó rakpartot. A teljes lezárás a Petőfi hídtól délre lévő szakaszt érintette. Észak felé az Erzsébet hídnál kialakított ideiglenes lehajtón lehetett a rakpartra hajtani, míg déli irányban továbbra is lehetett közlekedni a Petőfi hídig, mostanáig.

Az épülő 7 kilométeres csatorna a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telepre vezeti majd a budai oldalon keletkező szennyvíz javát, mely jelenleg biológiai tisztítás nélkül, közvetlenül a Dunába ömlik. A munkálatok mától három szakaszon folytatódnak: a Petőfi hídnál, a Bertalan Lajos utcai lehajtónál, valamint a rakpart Szabadság híd alatti részén.

A főgyűjtőcsatorna építése északi irányban is halad majd tovább, augusztustól az alsó rakpart a Margit hídtól északra eső szakaszát sem használhatják az autósok, ahol újabb forgalmi sávot illetve le és felhajtót alakítanak ki.

A fentiekhez jön még, hogy június 16-tól augusztus 20-ig, a Budai alsó mellett a felső rakpartról is kitiltják a forgalmat 4-es metró Gellért téri állomásához kapcsolódó lejtakna építése miatt.

Forrás: HavariaPress/Index