A Suzuki SX4 sokkal inkább családok, mint a fiatalok álomautója. Az amerikai Road Race Motorsports azonban máshogy gondolja és egy sportkocsit faragott a szabadidő-autóként is kapható járgányból.

Ehhez az USA-ban forgalmazott 2,0 literes motorral szerelt változatot vették alapul. Ez ugyan sokkal jobban megy, mint a nálunk megszokott 1,3-as vagy 1,5-os változatok, de közelében sincs annak, ahogy a műtét után szalad. Turbófeltöltő beépítésével ugyanis 143-ról 221 lóerőre emelték a teljesítményt, miközben a forgatónyomaték eléri a 280 newtonmétert.


Ezzel pedig akár a rali világbajnokságon vitézkedő SX4 WRC kistestvérének is tekinthetjük, főként azért, mert négykerék-hajtás kapcsolódik az ötfokozatú váltóhoz. Azért, hogy tökéletes legyen az élmény, keményebbre hangolták a futóművet és kicserélték a féket is. A 17 colos felnikre szerelt széles abroncsok pedig nemcsak a látványnak, de tapadásnak is jót tesznek.

Az átalakítás részeként eltávolították a gyári sárvédőszélesítéseket illetve a tetőcsomagtartót, miközben a motorháztetőt szénszálas műanyagra cserélték. Belül a Swiftből átemelt sportkormányt, egyedi pedálokat és “átruházott” üléseket találunk.    

Persze nem ez az első különleges SX4, ami zületett, hiszen építettek már belőle játéktermet, kabriót
 vagy “motorkerékpárt” is.