Ma délelőtt a budapesti Hősök terén lezajlott a pót-Dakar, a Közép Európai Rali adminisztratív és műszaki átvétele. Az összes magyar egység sikerrel van túl az eseményen, gond nem volt, csak az esős időjárás bosszanthatta őket. A rossz idő ellenére a helyszínen szép számú néző is megjelent, hogy megpillanthassák a hazai és nemzetközi terepralisok hírességeit.

A Palik Racing Team egy autós (Palik-Darázsi), és egy kamionos egységgel vág neki a viadalnak holnap.

(kép: Dakar.hu)

(kép: Dakar.hu)

(kép: Dakar.hu)


“Örülök, hogy Magyarországon versenyezhetünk a legjobbakkal, tényleg a komplett Dakar-élmezőny itt van. Sokan kérdezték tőlem, hogy az általunk már elég jól ismert pályák miatt megszoríthatjuk-e a gyári támogatású gárdákat. Nos, én amondó vagyok, maradjunk realisták! Természetesen mindent elkövetünk annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból és az autóból, ráadásul nagy segítséget jelenthet a szurkolók támogatása. Jósolni azonban nem akarok, először érjünk célba, aztán majd meglátjuk, hogy a lelkesedésünk mire volt elég” – mondta Palik László.

A  négy egységgel, köztük a Kis Sándor-Czeglédi Péter duóval induló Technosport is túl van az átvételen, ahogy a legnagyobb hazai résztvevő, az összesen hat alakulattal nevező Szalay Dakar Team is. Szalay Balázs, aki a részvétel mellett a verseny egyik főszervezője is, fáradtan, de bizakodóan beszélt:

Szalay mindenre figyel (kép: Dakar.hu)

Szalay mindenre figyel (kép: Dakar.hu)

Szalay mindenre figyel (kép: Dakar.hu)


“Minden rendben van, de nem gondoltam volna, hogy ilyen sok részfeladatot igényel a rali megszervezése. Jövőre már sokkal tapasztaltabb leszek és több időnk is lesz arra, hogy megrendezzük a futamot. Nagyon várom a versenyt és – a fáradtság ellenére – szeretnénk a legjobb magyar páros lenni!”

A rajtra holnap reggel-délelőtt kerül majd sor a Hősök terén, ahonnan az ünnepélyes ceremónia után Dabasra mennek a versenyzők, hogy a tatárszentgyörgyi lőtéren teljesítsék a verseny első szakaszát. A rajt menete a következő lesz:

Budapest, Hősök tere

8:00 – motorosok rajtja, dr. Ujhelyi István államtitkár közreműködésével
(az első 10 motor 2 percenként, majd a többiek fél percenként)

10:05 – első autó rajtja, dr. Ujhelyi István államtitkár, és Demszky Gábor főpolgármester közreműködésével
(az első 10 autó 2 percenként, a második 10 autó percenként, majd fél percenként)

11:28 – első kamion rajtja, Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes közreműködésével
(minden kamion percenként)

Az utolsó versenyző várhatóan dél körül hagyja el a Hősök terét.

Szelektív szakasz, Dabas

9:45 – első motoros rajtja
11:50 – első autós rajtja
13:13 – első kamionos rajtja

Forrás: Dakar.hu/Technosport.hu/Palikracingteam.hu