A Dakar nagy gyári csapatai, a Mitsubishi, és a Volkswagen mellett természetesen az állandó rivális, a BMW is részt vesz a vasárnap rajtoló Közép Európai Ralin. Az X-Raid alakulat három egysége elsősorban ellenük száll harcba.

A BMW X3 CC-kben a francia Guerlain Chicherit/Matthieu Baumel, Bruno Saby/Alain Guehennec párosok mellett a katari-svéd Nasser Saleh Al-Attiyah/Tina Thörner (nem az énekesnő) duó ül majd.

Chicherit 2004-ben járt már nálunk, akkor egy Citroën Saxóval vett részt a Fehérvár Ralin. Ő és Saby a múlt héten teszteltek Veszprém környékén. A kilátásokról azonban óvatosan fogalmaz a csapat.

“Hasznos és élvezetes teszt volt. A magyarok is szívesen fogadtak minket. Minden rendben ment, semmi gondunk nem volt. Erős csomagunk van, versenyképesek leszünk az X3 CC-vel” – mondta az X-Raid-főnök, Sven Quandt.

“Győzni persze nem lesz könnyű a Közép Európai Ralin, két okból. Az élcsapatok nem feltétlenül indulnak majd az élről, előzni pedig nagyon nehéz lesz. Másrészt, a romániai szakaszok nagyon szűkek, és valószínűleg sárosak lesznek. Ha a rali csak a Veszprém környéki utakon folyna, ahol teszteltünk, akkor merném állítani, hogy esélyünk lesz győzni” – tette hozzá.