Összesen 268 autó, motor, quad és kamion áll rajthoz az szombaton kezdődő, Magyarországon és Romániában lebonyolításra kerülő Közép Európai Ralin. A nemzetközi tereprali elitje mellett összesen 23 magyar egység is nekivág a viadalnak.

A hazai indulók közül az esélyesebbek közé számít a magyar bajnoki címet immáron második éve birtokló Kis-Czeglédi páros. Kisék mellett a Technosport színeiben indul még az Ács-Bagics páros, a Kovács-Sipos-Tóth kamionos trió és előfutóként a Péter-Hegedűs autós duó.    

A rajthoz álló magyaroknak előnyt jelenthet, hogy a Közép Európai Rali néhány szakasza a magyar bajnoki futamokról számukra már ismert. A Kis Sándor-Czeglédi Péter páros a pályákon már több győzelmet is aratott korábban, ennek ellenére nem bízzák el magukat:

“Ennek a versenynek most nem sok köze lesz a klasszikus sivatagi pályákhoz, hiszen homok egyáltalán nincs, viszont a két lőtér, illetve a román szakaszok azért nagy feladat elé állítanak minden versenyzőt. A magyar mezőnynek talán egy picit több esélye van most itt egy-egy kiemelkedő eredményre, hiszen ezeknek a pályáknak egy jelentős részén már évek óta versenyzünk, de a jellegét legalábbis mindenképpen ismerjük. Igaz, a szakaszok nem lesznek több száz kilométer hosszúak, de azért hosszú lesz ez a verseny és úgy gondolom, inkább ésszel kell menni sem mint erővel, s ez főleg a román szakaszokra lesz igaz!” – magyarázta Kis Sándor.

“Gőzerővel készülünk a futamra, ami nekünk is Péterrel, de az egész csapatnak is nagy kihívás lesz, hiszen három autóval és egy kamionnal képviseltetjük magunkat. A mi autónk tulajdonképpen készen van, apróságok vannak hátra, ami Olaszországban ?elmászott? azt kijavítottuk és ismét remek autót raktak össze a srácok” – tette hozzá.

Forrás: Technosport