A Chrysler és a Nissan bejelentette, hogy kibővíti korábbi megállapodását, és újabb modelleket gyártanak a másik számára. Az amerikai és a japán autógyártó még januárban egyezett meg, hogy 2009-től a Chrysler kissé átformázva, saját márkanév alatt forgalmazhatja a Nissan Versa szedánt.

A mostani egyezség újabb járművek kicseréléséről szól. A Nissan 2010-től egy alacsony fogyasztású kisautót gyárt a Chrysler számára. A jármű az amerikai gyártó tervei alapján készül, és a márkának megfelelő megjelenéssel bír.  Az autót japánban a Nissan oppamai gyárában készítik majd, de az Egyesült Államok mellett Európában is forgalomba kerül.


Ezzel szemben a Chrysler mexikói üzeméből pick-upok kerülnek majd ki Nissan márkajezéssel, természetesen a japán gyár igényeinek megfelelő kialakítással. A terepjáró értékesítése 2011-ben kezdődhet meg az USA-ban.  

A Nissan ezzel a megállapodással azt szeretné kihasználni, hogy az USA-ban a szabadidő-autók piacán továbbra is rendkívül népszerűek az amerikai, így a Chrysler modellek is. Hasonló reményekkel készül a kisautók piacára a Chrysler.