A Sedicinél nagyobb lesz az új szabadidő-autó

Kis benzinmotorokat fejlszet a Fiat

Kis benzinmotorokat fejlszet a Fiat

Két új kisautót fejleszt a Fiat – ezt Harald Wester, az olasz gyár kutatási és fejlesztési vezetője árulta el. Az egyik autó a Pandánál nagyobb, de a Grande Puntónál kisebb méretűnek ígérkezik, és elsősorban árával akar vevőket szerezni. Egyértelműen a Dacia Logan ellenfelének szánják.

Egyelőre még vizsgálja a Fiat, hogy milyen néven kerüljön fogalomba a kocsi, miután az utóbbi években rendbetett márkanevet nem szeretnék lerombolni. Lehetséges, hogy az Abarth után újabb márkát támaszt fel ezért a Fiat. Újraéledhetne az Innocenti vagy az Autobianchi.

Elsősorban a dél-amerikai, orosz, kínai és indiai piacra szánják az autót, amely román ellenfeléhez hasonlóan többféle karosszériával készülhet majd.

Ezzel szemben biztosan Fiat néven érkezik egy új mikroautó is. A Pandánál is kisebb kocsi 2009 második felében, vagy 2010 elején kerülhet piacra. Állítólag ebben mutatkozik be a Fiat Aria koncepcióautóban bemutatott motor sorozatgyártású változata.
 
A 900 köbcentis motor csupán kéthengeres, viszont turbóval látják el levegővel. Az aprócska blokk 80 lóerős, és különösen alacsony a fogyasztása és a károsanyag-kibocsátása.