Ellentétben a megszokott normákkal az Opel egyáltalán nem titkolja, hogy nyáron leváltja a Vectrát és helyére az Insignia kerül, számos részletet maga a gyár árult el, de kémfotókat is láttunk már. Testvérlapunk az autoweek.nl viszont immár valódi formájában mutatja be az Opel új középkategóriás autóját.


Ahogy a Vectra úgy az Insignia is háromféle karosszériával készül majd, a 4 és 5 ajtós szedán mellett természetesen kombi is készül. Később érkezik a kupé, amely vélhetően Calibra nevét veszi fel. 4,83 méteres hosszával a kategória nagyobbjai közé tartozik majd az Insignia, vagyis csak a Ford Mondeo nagyobb nála, de az is csak egyetlen centivel, a VW Passat vagy a vadiúj Citroën C5 kisebb nála. Úgy hírlik a limuzin csomagtartója nem nő tovább, az a Vectrához hasonlóan 500 literes marad.

Egyes piacokon, így hazánkban is marad alapmotorként az 1,6-os benzinmotor, de például Németországban 1,8-asnál nem lesz kisebb. Ezek mellett lesz majd 1,6-os és 2,0 literes turbós, valamint 2,8-as V6-os benzines is.


A dízelpalettán az ismert 1,7 és 1,9 literes motorok továbbfejlesztett változatai szerepelnek, 110 és 190 lóerő közötti teljesítménnyel. A csúcs a 250 lóerős V6-os dízel.

Összkerékhajtással is kapható lesz az Insignia, ami az OPC modellben szériaként szerepel. A sportváltozatba 300 lóerős turbómotor kerül, amellyel az autó 5,5 másodperc alatt gyorsul 100-ra, és meg sem áll 265-ig.

Az aktív futóművel, kanyarfényszóróval, kulcs nélküli indítással és veszély esetén magától fékező technológiával felszerelt Opel Insigniát 2008 júliusában a London Motorshow-n ismerhetjük meg, az autó értékesítése ősszel kezdődik.