Hazánkban tesztelt a héten Volkswagen-gyár terepralicsapata. A német gyártó pilótái az április 20-26. között megrendezésre kerülő Közép-Európa-ralira készültek. A Dakar-sorozat első versenyét eredetileg csak 2009-től akarták megrendezni, de miután lefújták az igazi Dakart, pótlásként már idén megszervezték.

Két VW-pilóta érkezett hazánkba, a kétszeres ralivilágbajnok Carlos Sainz és a 2006-os Dakaron második Giniel de Villiers. A versenyzők a Balatontól északra, Jutaspusztához közeli területen kijelölt 6-8 kilométeres szakaszon száguldottak a Race Touareggel. Elsődleges feladatuk az volt, hogy megismerjék a helyi “útviszonyokat”, és beállítsák a futóművet.


Sainz a naplo-online-nak elárulta, a legnagyobb nehézséget a rengeteg ugrató jelentette, mert versenyautója többet volt a levegőben, mint a földön. A Volkswagen-csapat öt párossal nevezett a versenyre, mindegyikük autójában 280 lóerős TDI-motor dolgozik majd.

A Budapestről induló, majd Magyarországon, illetve Romániában zajló Közép-Európa-ralin összesen 135 motor, 86 autó és 46 kamion rajtol. A hírek szerint hamarosan a BMW- és a Mitsubishi-csapatok is megkezdik a tesztelést a Dunántúlon, a jövő hét közepén Robby Gordon Hummerje is megkóstolja a magyar homokot.