Két, a gépkocsi vezetőjének “látását” javító megoldást mutatott be a Ford. Persze nem a gyengén látókon akarnak segíteni, hanem a kocsi körüli holtérben közlekedő autókat felfedni.

Míg Európában a Volvo és Mercedes a kocsi melletti holttérben megbúvó járművek észleléséhez radarral összedolgozó figyelmeztető rendszert dolgozott ki, addig a Ford, elkezdte alkalmazni az ún. aszférikus tükröt. Nálunk a legtöbb autót már ilyennel szerelik. A jövőben a hagyományos visszapillantó külső sarkába egy kisebb konvex tükröt is szerelnek a Fordnál.


Sokkal érdekesebb a másik megoldás, az ún. “keresztforgalom-riasztó”. A tolatóradarral kombinált megoldás elsősorban az útra merőleges parkolóból, vagy utcából való kitolatáskor jön jól, ugyanis figyelmezteti a vezetőt, ha keresztirányban autók közlekednek, mielőtt még láthatná azokat.

Ehhez az autó hátsó részében mindkét oldalon kis radarokat helyeznek el, s ha egy autó az észlelési zónába kerül, az adott oldali tükörben villogó fény jelzi az autó érkezését.  A tolatást segítő berendezés a jövő évtől rendelhető az Egyesült Államokban, de nem sokkal később globálisan is kiterjesztik az elérhetőségét.