Immár nemcsak öt, de hétszemélyes kivitelben is elérhető a Nissan Qashqai. Nem a normál változat csomagtartójába szuszakoltak be még két ülést, hanem egy teljesen új modellt készítettek.

A Qashqai+2 az A oszlopig megegyezik a hagyományos változattal, viszont onnan teljesen más, megváltoztatták az első és a hátsó ajtókat is, más a csomagtérajtó és a lökhárító. Elölről az új hűtőmaszkról azonosítható a kocsi.


135 milliméterrel hosszabb tengelytávolsággal, illetve több mint 21 centiméterrel nyújtottabb és 38 milliméterrel magasabb karosszériával készül a hétszemélyes Qashqai. Ennek köszönhetően belül nagyobb lett a fejtér, a második sínen is csúsztatható üléssornál a lábaknak is több hely jut. A nagyobb méretnek köszönhetően a jármű tömege 100 kilogrammal gyarapodott.

Nem hazudik a Nissan, a harmadik üléssort maximum 1,6 méteres magasságú utasoknak ajánlja. Az elsősorban gyerekek számára készült két hátsó ülés háttámlájának dőlésszöge állítható, de ha nincs rájuk szükség teljesen a padlóba hajthatóak, ekkor a hagyományosénál 90 literrel nagyobb (500 l) csomagtartónak örülhet a család. Az új hátsó ajtónak és a belső elemek áttervezésének köszönhetően jelentősen szélesebb lett a csomagtérnyílás és csökkent a bepakolási magasság.


Nemcsak hátra került új ülés, de lecserélték a középső sorban is. A korábbi 60/40 arányban osztható támla immár 40/20/40-ben hajtható le, így a középső rész könyöktámaszként is használható.

Ugyanúgy, mint az ötszemélyesnél, most is négyféle, két benzines és két dízelmotorral készül a Qashqai. A belépőmodellnek a 115 lóerős 1,6-os benzinessel szerelt tekinthető, de mellette választható 140 lóerős 2000-es motor is. A Qashqai szabadidő-autós jellegéhez jobban illenek viszont az 1,5-ös (106 Le) és 2,0 (150 Le) literes Renault dCi motorok. A kisebb benzineshez öt, a többi motorhoz hatfokozatú manuális váltó jár, fokozatmentes illetve hatfokozatú automata váltó is rendelhető de csak a négykerék-hajtású, azaz csak a 2,0 literes modellekhez.