Roger Penske, a smart kizárólagos amerikai importőrének ügyvezetője úgy nyilatkozott, hogy az előre tervezettnél sokkal több smartot tudnának eladni. Penske szerint 40 ezer fortwo-ra lenne vevő idén, az egyetlen probléma, hogy csupán 25 ezret jegyeztek előre az amerikai piac számára.

Penske jelenleg tárgyalást folytat a Mercedes-Benzzel, a smart anyacégével, hogy tudnának-e a tervezettnél több járművet szállítani az államokba. Ám a megbeszélés sikere igencsak kérdéses, miután jelenleg nem tudnak többet gyártani a smartból. Penske bízik benne, hogy a Mercedes növelni fogja a termelést.

Az USA-ban január óta forgalmazott smartból máris 3000-et adott el a 67 amerikai kereskedő, amelyek többsége a Mercedes-hálózat tagja. Penske persze nem a levegőbe beszélt, hiszen a 40 ezer nem tervezett szám, hanem a cég honlapján eddig ennyien rendelték meg 99 dollár befizetésével kétüléses járgányukat.

Odaát elsősorban a nagyvárosok lakóinak ajánlják az autót, mint ideális megoldást New York vagy Chicago dugó- és parkolási gondjaira. A sikerben nagy szerepe van az egyre növekvő benzináraknak is, hiszen a smart az amerikaiak számára hihetetlenül keveset fogyaszt.