A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Hungária Rendőregylettel együttműködve 2008. április 5-én motoros baleset-megelőzési napot rendez Budapesten.

Hamarosan itt a jó idő, és egyre többen ülnek motorra, ami fokozott veszéllyel járó tevékenység, és sok baleset kapcsolódik hozzá. Emiatt gondolta a rendőrség, hogy szükség van még a motoros idény beindulása előtt egy ilyen rendezvényre. A statisztika szerint a motorkerékpárosok által okozott baleseteknek több mint 50 százaléka a sebesség jelentős túllépése, 20 százaléka az irányváltoztatás, kanyarodás szabályainak megszegése miatt, 12 százaléka pedig szabálytalan előzés miatt következik be.

Arra figyelmeztetnek a gyakori motorkerékpáros balesetek, hogy a vezetők nem elég felkészültek, illetve nem választják meg helyesen a sebességet. Ezért a rendezvény célja, hogy felhívja a motoros társadalom figyelmét a motorozás veszélyeire.

Ó-ó rendőrnő az álmom...

Ó-ó rendőrnő az álmom…


A versennyel egybekötött rendezvényt az Ötvenhatosok terén 10 órakor dr. Tóth Gábor r. dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya nyitja meg, és meghívott vendég lesz Talmácsi Gábor gyorsaságimotoros-világbajnok. Programok: motoros ügyességi verseny, kaszkadőr- és motorosakrobatika-bemutató, gyermekmotoroztatás, motorépítő verseny, motoros felvonulás a Citadellához, gyermekkerékpároztatás.

A réstvevőknek még a gyakorlati rész előtt elméleti tudásukról is számot kell adniuk, amit a helyszínre kitelepített mobil KRESZ-vizsgaállomás bonyolít le, a részvételhez a rendőrség honlapján kell regisztrálni.