Budapesten az utóbbi években sokfelé felújították az utakat, rengeteg kátyútól megszabadulva ezáltal. Ám a tavaly teljes hosszában átadott Soroksári út még 2003 októberében elkészült Tinódi utca és a Haller utca közötti szakaszának külső sávjában idén télen több helyen felrepedezett az aszfalt, és március elején megjelent az első kátyú is – jelenti az InfoRádió

Csanádi Csaba, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. közútfenntartási igazgatója elmondta, hogy a kátyút szerdán ideiglenesen betömték. Hozzátette, hogy az érintett szakasz 2003-ban kapott a korábbi betonalap megtartásával 4 centiméteres aszfaltborítást, amit mára több helyen kikezdett a forgalom.

Az így felújított útnak a forgalom nagyságától függően 5-10 évig kátyúmentesnek kellene lennie. Itt négy és fél évet bírt ki. Az érintett szakaszra mindössze egyéves garanciát adott a kivitelező, így a javítást az FKF Zrt. pénzén kell elvégezni.

Szakértők szerint, ha az első útfelújítások már a várható minimális élettartam alatt fél évvel elkezdenek kátyúsodni, akkor az elmúlt években szőnyegezett főutak a következő években várhatóan sorra megadják magukat és néhány éven belül újra kátyús lesz a főváros főúthálózata.

Forrás: InfoRádió