A Ferrari nem viccel, felszólította egyik vevőjét, tüntesse el a gyár összes márka- és típusjelzését a kocsijáról. Persze nem hagyományos járgányról van itt szó, hanem egy átalakításról.

Eredetileg egy 2000-es évjáratú Ferrari 360 Modena volt az autó, mostanra azonban már egy hatméteres limuzin, miután a brit tulaj kettévágta, és egy komoly részlettel megtoldotta. A Ferrari-limo immár nem kettő-, hanem nyolcszemélyes. Előre a régi, a hátsó hat versenyüléshez egy hatalmas elektromosan működő sirályszárnyas ajtón lehet bejutni. 


Ennek nyomán az olasz gyár arra hivatkozott, hogy az autó már egyáltalán nem egy Ferrari, ezért nem is lehet rajta a cég márkajelzése – ezért mozgósította ügyvédeit. Dan Cawley, a tulaj viszont a TimesOnline-on visszakérdezett: ?Miféle precedens van arra, hogy nem tehetsz azt, amit csak akarsz a saját tulajdonoddal?”

A különleges Ferrari egyébként most eladó, potom 150 ezer fontért (50 millió forint), ami nem is olyan sok, ha üzletnek fogjuk fel, miután a limót amúgy óránként 700 fontért (236 ezer forint) adják bérbe.

Videó a Ferrari limuzin: