A helyi törvények szerint a BMW-nek legalább egy olyan modellt fel kell majd mutatnia az USA-ban 2012-re, amely egyáltalán nem bocsát ki káros anyagot. Ugyan a BMW már sokat költött a hidrogénüzemű autók fejlesztésére, gyors elterjedésükre ők maguk sem látnak esélyt.

Az Audi A1 Metroproject lehet az ellenfél

Az Audi A1 Metroproject lehet az ellenfél


A BMW elnöke, Norbert Reithofer szerint feltehetően egy négyszemélyes elektromos autó mellett fognak dönteni, amihez most keresnek szövetségest. Méretben a városi villanyautó az 1-es BMW és a MINI alatt lesz, és az is eléképzelhető, hogy egy új márkanév alatt fog bemutatkozni.

Reithofer szerint takarékos mivolta ellenére az új autó is képes lesz vezetési élményt nyújtani, nem csak a kötelező előírásoknak akarnak megfelelni vele. A Mercedes a héten mondott nemet, de a BMW egyedül is belevág, ha év végéig nem talál másik szövetségest.

Az Audi A1 Metroproject néven mutatott be egy hibrid tanulmányt a tavalyi Tokiói Autószalonon, ami egy lehetséges konkurens lehet a BMW elektromos autója számára. Az Audi az A1-essel viszont inkább a MINI-t próbálja majd legyűrni.