Nehéz elhinni, de már több mint 100 Bugatti Veyron szaladgál világszerte. Persze ha megjegyezzük, hogy az adók nélkül 1 millió euróba kerülő járgány a világ leggyorsabb sorozatgyártású autója, már érthető a gazdagok érdeklődése.

A Volkswagen egyébként bejelentette, hogy eddig 220 megrendelés érkezett a 16 hengeres, 1001 lóerős “ékszerre”, közülük 132 szerencsés már meg is kapta a személyesen neki épített Veyront. Miután mindössze 300 darab készül a négykerék-hajtással is ellátott szupersportkocsiból, már csak 80 darabnak kell vevőt találni, vagy fordítva: már csak nyolcvanan vehetik meg.

Nemrég nyitott szalonokat a Bugatti Kínában, Oroszországban és Dél-Koreában, ahol szintén jó pár milliárdos él, így az eladás lehet gond, főleg mert mellettük további 29 kereskedés dolgozik a vevők megpuhításán világszerte, többek között az “európai Dubajban” is.
 
Az eladásokat olyan modellek bemutatásával segítik, mint a tavaly leleplezett, fényezetlen karosszériás Pur Sang, vagy a Hermes divatcég által nemrég megálmodott Veyron Fbg. Ám várhatóan az utolsó nyolcvan darab nagy része már az új targa kivitelben készül el.