Neckarsulmban gyártják majd az Audi A5 Cabriót, az új autó 2009-ben kerül piacra – árulta el Frank Dreves, az Audi termelési vezetője a német Auto motor und sportnak adott interjúban. Ebben persze nem a helyszín a legérdekesebb, hanem az új modell érkezése.

Ahogy a Győrben készülő Audi A3 Cabrio, úgy az A5 is vászontetőt kap majd. A jelenlegi technológiák mellett már ugyanolyan jó hangszigetelést tudnak elérni, mint a fémtetők esetében, viszont ez sokkal könnyebb – áll a döntés hátterében. A tetőt a Magna leányvállalata, a CTS szállíthatja.

A motorok természetesen az A5 Coupéból érkeznek, így 160-262 lóerő közötti teljesítményű benzines és dízelmotorok kerülnek az autóba, amelyek első-, illetve összkerékhajtással párosíthatóak. A manuális mellett fokozatmentes és DSG automatával is kérhető a négyüléses kocsi. Később persze lesz S5 és RS5, ezekbe a változatokba V8-as motor kerül.

Nemcsak az A5, de az R8 sportkocsi nyitott változata is bemutatkozik 2009-ben. Előbbiről már tudni, hogy az év elején, így nyáron már kapható is lesz. Pár év múlva pedig egy igazán különleges kabrióval bővül az Audi kínálata, ugyanis elkészül a négyajtós A7 Cabrio.