Megérkezett az országba, és rövidesen üzembe is helyezik azt a három páncélozott, golyóálló Audit, melyet a Köztársasági Őrezred szerzett be a kormányfő és más védett vezetők biztonságos szállítására.

A speciális, 450 lóerős, akár komolyabb terrortámadásnak is ellenálló A8-asok mellett öt, állandó összkerékhajtású Audi Q7-es luxusterepjárót, két Mercedes mikrobuszt, valamint négy Volkswagen Passatot szereztek be. Mivel a 370 milliósra becsült autóvétel valamennyi részlete államtitok, nem lehet tudni, milyen felszereltséggel érkeztek az autócsodák, illetve mennyibe kerültek az autók külön-külön.

TV, telefon, fax és luxus

TV, telefon, fax és luxus

TV, telefon, fax és luxus


Ha magánszemély szeretne ilyen páncélozott A8-ashoz jutni, az önmagában akár 100 millióba is kerülhet. Egy állam- vagy kormányfő esetébe ez lehet olcsóbb, egyfelől a márka elismertsége miatt, másfelől, mert nagyobb megrendelés is társulhat hozzá.

Hogy milyen autóba ülnek, nem a védett személyek döntik el, ebben a Köztársasági Őrezred határoz szakmai szempontok alapján, amelybe adott esetben magának a védett vezetőnek sincs beleszólása. Eddig az őrezrednek nem volt a feladatra alkalmas járműve, tesztelésre kölcsön kapott autókat használtak.

Forrás: HavariaPress