A StudioM és a Studio Torino nem akármit álmodott meg, sportkombit faragtak a Maserati Quattroporte luxuslimuzinból. Egyelőre persze nem daraboltak szét egyet sem a csodaszép járműből, csupán egy 1:4 arányú modellen engedték el a fantáziájukat.

A Cinqueporte – ami ötajtóst jelent – akár gyári modell is lehetne, hiszen megőrizte a hagyományos változat jellegzetes orr-részét, és az övvonal is ugyanúgy fut hátra. Az átalakítás a tető, a hátsó ablak és a csomagtér körüli részeket érinti. Ezenkívül az első lökhárítót is sportosabbra formázták. A csomagtér még jobb kihasználhatóságának érdekében átalakított üzemanyagtank kerül a modellbe.

Nem egy hordár
Ferrariból is készült már kombi

Ferrariból is készült már kombi

Ferrariból is készült már kombi


Nem újdonság, hogy luxusautóból kombit faragjanak, hiszen tehetős milliárdosok rendeltek már ilyet Ferrariból és Rolls-Royce-ból is. Most sincs ez másképp, ezúttal egy olyan vevő áll az ötlet mögött, akinek már van kombi Ferrarija. A brunei szultán 2800 darabos autóparkjában mondjuk hat kombi Ferrari is van, lehet, hogy ő a titkos megrendelő?

Lehet, hogy nem, de lesz valaki, aki kifizeti a Quattroporte háromszorosának megfelelő 350 ezer eurós (92,6 millió forint) árat a Cinqueportéért, miután az Alfredo Stola által fémjelzett torinói cég átalakítja a kasztnit, majd a StudioM az eredetinél is különlegesebb belsővel látja azt el. Ez az álom ugyanis megvalósul.