Ahogy azt várni lehetett, az “Az emberek autója” névvel illetetett Tata Nano bemutatása új folyamatokat indított el az autógyártásban. A General Motors mellett a Toyota is dolgozik a világ legolcsóbb autójának ellenfelén.
 
Nemrég a Toyota elnöke, Katsuaki Watanabe úgy nyilatkozott: “Valóban komoly piaca lehet a szuperolcsó autónak, de a Toyota legfőbb célja, hogy továbbra is magas minőségű autókat gyártson.”

Egy indiai lap azonban most arról számolt be, hogy a japán gyártó mégis készül rá, hogy olcsó autót készítsen. Kamal Nath India kereskedelmi és ipari minisztere azt mondta a Times helyi kiadásának, hogy találkozott Watanabevel, aki úgy informálta, a Toyota megkétszerezi befektetéseit országában, így gyárthat majd kis autókat is, amelyeket nemcsak az indiai piacra, de külföldre is exportálnak majd.

Bár az indiai vevők vásárlóereje jelenleg sokkal kisebb, mint a japán vagy az amerikai ügyfeleké, de az hamarosan változni fog. Így még ha kisebb haszon is lesz az egyes modelleken, de azokból rengeteg fogy –  mint az remélik- hamar megtérülhet a befektetés.