2008. január 10-én, 14-én és 17-én a nappali órákban a rendőrség a Nemzeti Közlekedési Hatóság szakembereivel közösen, a Vám- és Pénzügyőrség munkatársainak bevonásával,  országos ellenőrzést tartott a közutakon. Elsősorban a fokozott baleseti veszélyforrást jelentő, rossz műszaki állapotban lévő járművek közúti forgalomból történő kiszűrése volt a cél. Emellett vizsgálták a teherautók tengelyterhelését és a vezetési idők betartását is.

Három nap alatt 1606 főt, 1293 gépjárművet és okmányaikat ellenőrizték. 9 gépkocsit rendeltek be műszaki vizsgára, illetve műszaki szemlére, 16 tehergépkocsi vezetővel szemben kezdeményeztek a vezetési és pihenőidejére vonatkozó szabályszegések miatt közigazgatási eljárást, 2 esetben tettek feljelentést a veszélyes áruk közúti szállítására vonatkozó szabályok megsértése miatt.

A közúti közlekedés szabályainak kisebb fokú megsértése miatt 14 esetben kezdeményeztek szabálysértési eljárást, 92 fővel szemben 536.000 Ft helyszíni bírságot szabtak ki, és 35 főt figyelmeztettek apróbb hiányosságok miatt. Rossz műszaki állapot miatt 2 bolgár kamiont kellett visszafordítani Románia felé, két esetben kellett CB rádiót elkobozni.

 A három napon a fokozott ellenőrzések során 121 járművezető alkoholszondás ellenőrzése történt meg, de valószínűleg az különböző médiák előzetes tájékoztatása miatt ittas vezetővel nem találkoztak az ellenőrzésben résztvevők.

85 rendőr, 49 műszaki ellenőr, 38 vám- és pénzügyőr, 7 katasztrófavédelmi szakember és a Nemzeti Hírközlési Hatóság egy szakembere hajtotta végre az ellenőrzéseket.