A Chrysler és a Nissan Motor ma bejelentette, hogy a japán fél új gépkocsikat szállít az amerikai számára, amelyeket Dél-Amerikában értékesítenek. Így a Nissan Versa lépcsőshátú modellen alapuló személyautót 2009-től Chrysler-emblémával is meg lehet vásárolni. A Versa nem más, mint a Magyarországon 2007. tavasza óta forgalmazott Nissan Tiida.

Ez már a második termékcserét jelentő megállapodás a két vállalat között, miután 2004 óta a Nissan leányvállalata, a JATCO sebességváltókat szállít a Chrysler számára.

“Az ilyenfajta taktikai partnerségi viszony lehetővé teszi számunkra, hogy a lehető legnagyobb legyen az általunk kínált modellpaletta, ugyanakkor a lehető legkisebbre szorítsuk a költséges beruházásokat, mint pl. az új összeszerelő üzemek infrastruktúrájával, a felszerszámozással és a kutatás-fejlesztéssel kapcsolatos költségeket” – mondta a Chrysler elnöke, Tom LaSorda.  “Ez az együttműködés lehetővé teszi a Chrysler számára, hogy szinte közvetlenül belépjen egy olyan járműkategóriába, ahol jelenleg nem versenyképes.”