Bizonyítottság hiányában elutasította a Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás keresetét a bíróság azon autósok ellen, akiket a parkolási díj megfizetésének elmulasztása miatt pereltek be – közölte Bíró Ádám ügyvéd az InfoRádióval.

A Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás azért perelt be autósokat, mert azok szerinte több alkalommal parkoltak érvényes parkolójegy nélkül. Állításai alátámasztására a társulás az általa használt adatlapokat csatolta. Ezeken rögzítik egy adott parkolási eseménnyel kapcsolatosan a gépjármű típusát, az üzembentartó címét, a parkolás helyét és idejét.

A most hozott jogerős ítéletében a bíróság leszögezte, az adatlap önmagában, további bizonyíték nélkül az adatbevitel ellenőrizhetetlensége miatt nem alkalmas annak kétséget kizáró bizonyítására, hogy ezek az adatok megfelelnek a valóságnak.

A parkolási társulás bizonyítékként fényképet is csatolt, ám az ügy pikantériája, hogy a fényképen szereplő dátum és idő megelőzte az adott parkolási eseményhez megváltott parkolójegy lejáratai dátumát – közölte Bíró Ádám

Amikor az ügyvéd rákérdezett az időpont eltérésre, azt a választ kapta, hogy a fényképezőgép nincs hitelesítve, ezért eltérhet a valós időtől a fényképezőgép által a képre nyomtatott idő. Érdekes.

Forrás: Inforádió