Napjainkban a hibrid-hajtással készített járművek, még nem bizonyították meggyőzően, hogy üzemanyag-felhasználás szempontjából megéri gyártani őket. Legalábbis a Porsche vezetősége így látja. Véleményük szerint a magasabb költségek nem térülnek meg, illetve egy modern dízel- vagy benzinmotorral felszerelt járgányhoz képest, a hibridek fogyasztása sem drasztikusan kisebb.

Míg konszernen belül a VW és az Audi gőzerővel dolgozik – a Q7-es hibrid verziója már jövőre megérkezhet – a közös hibridmegoldás kifejlesztésén, addig a Porschénél inkább kivárnak. Hírek szerint az évtized végéig biztosan nem törnek be a piacra hibrid járgánnyal.

Nem is annyira gazdaságos?

Nem is annyira gazdaságos?


A 2009-re várt Porsche Panamera kapcsán is felmerült a hibrid-hajtás lehetősége, de bennfentesek szerint a gyár inkább megvárja a hibrid Cayenne-el kapcsolatos tapasztalatokat és majd ezek fényében döntenek a “zöld” Panamera elindításáról, amelyre – ha egyáltalán lesz ilyen – 2013-ig kell várni. Elemzők szerint az amerikai piacon sem annyira sikeresek a hibrid autók, mint azt korábban várták. A legoptimistábbak szerint is a közeljövőben legfeljebb öt százalék körül alakulhat az arányuk.