Nemcsak a luxus-, de a minimálautók piacán is meghatározó szerepre törekszik az indiai Tata autógyár. Miután megvásárolta a Jaguart és a Land Rovert, immár gőzerővel fordulhat a gyár az olcsó autója felé.

Jövő januárban állítják ki a New Delhi Auto Expón a világ legolcsóbb új autóját. Korábban úgy hírlett, 2500 euró körül lesz a kocsi ára, ám úgy tűnik, ennél olcsóbb lesz, csak 2500 dollárba, azaz 440 ezer forintba kerül majd. Persze ez az ár csak Indiában igaz, az exportár magasabb lesz.

Úgy hírlik, a miniautó négyajtós karosszériát kap, melyben a motor hátul lesz. Az utastér tágassága érdekében viszont nem lesz csomagtartó. Kétféle motorról, egy 660 köbcentis kéthengeres benzinesről és egy 700 köbcentis turbódízelről hallani. Utóbbi 3,3 literes átlagfogyasztással beéri.
 
Az árat nagyban befolyásolja az eladott autók száma, persze a vevőkör már most is több száz milliós, és egyre csak nő. Már az első évben 500 000 darab olcsó Tata eladása a cél, de a gyártást egy-két éven belül felpörgetik majd évi 1 millió darabra.

Nemcsak a Tata, de a Renault partnereként a Bajaj Auto is olcsó modell gyártására készül, ott állítólag 3000 dollár a cél.