Idén rendezték meg 50. alkalommal a Sportcsillagok Gáláját. Szerdán este a Budapesti Kongresszus Központban a legjobb férfi és női sportolók mellett az edzőket, a szövetségi kapitányokat és a csapatokat is díjazták. A jubileumi rendezvényen köszöntötték az elmúlt 50 év legjobbjait is, így több mint 150 olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportoló volt a helyszínen.  

Világbajnoki címet szerzett 125-ösök között

Világbajnoki címet szerzett 125-ösök között

Világbajnoki címet szerzett 125-ösök között


A férfiak között Talmácsi Gábor motorversenyző nyert, aki idén gyorsasági motoros világbajnoki címet szerzett a 125 kcm-es kategóriában. A másodiknak Horváth Viktor öttusázót, míg harmadiknak Kulcsár Krisztián kardvívót szavazták meg a sportújságírók.

Szávay Ágnest lett az év női sportolója. A fiatal teniszező először kapta meg a díjat. A második helyen Kovács Katalin kajakozó, míg a harmadikon Csomor Erika triatlon-bajnok végzett.

A csapatoknál a világbajnok férfi kardválogatott, a Nemcsik Zsolt, Decsi Tamás, Lontay Balázs és Szilágyi Áron összetételű négyes nyerte a legjobbaknak járó elismerést.

Szavay 20. a világranglistán

Szavay 20. a világranglistán

Szavay 20. a világranglistán


Az edzők között Kuhárszky Zoltán, Szávay Ágnes trénere végzett az élen. Őt követi a tavalyi első, zsinórban hatszoros győztes Fábiánné Rozsnói Katalin, a női kajakosok edzője. A szövetségi kapitányoknál a tavalyi győztes, Angyal Zoltán nyerte a díjat. A kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya ezzel ötödjére érdemelte ki az elismerést.

Posztumusz év sportolója díjat ítélt Puskás Ferencnek és Papp Lászlónak is a szövetség, akik életükben sohasem kapták meg az elismerést.

Az Év Sportolói díj helyezettjei, 2007:
férfiak

1. Talmácsi Gábor (gyorsaságimotor)
2. Horváth Viktor (öttusa)
3. Kulcsár Krisztián (vívás)

nők:
1. Szávay Ágnes (tenisz)
2. Kovács Katalin (kajak-kenu)
3. Csomor Erika (triatlon)

edzők:
1. Kuhárszky Zoltán (tenisz)
2. Fábiánné Rozsnyói Katalin (kajak-kenu)
3. Kulcsár Győző (vívás)

szövetségi kapitányok:
1. Angyal Zoltán (kajak-kenu)
2. Kemény Dénes (vízilabda)
3. Nébald György (vívás)

csapat:
1. férfi kard-válogatott
2. női asztalitenisz-válogatott
3. Kozmann György, Kolonics György (kenu kettes)

Forrás: Független Hírügynökség