Hamarosan megkezdik az Opel Astra árusítását az Egyesült Államokban. Persze nem eredeti néven, hanem Saturn Astraként kerül majd forgalomba a tengerentúlon, a motorokat pedig Magyarországon gyártják hozzájuk.
 
Bob Lutz, a General Motors elnöke ezzel kapcsolatban elárulta, hogy 900 millió dollárt (158,9 milliárd forint) spóroltak az Opel Astra átnevezésével, ahelyett, hogy egy teljesen új modellt fejlesztettek volna. Persze ez tiszta matek, minek költenének egymilliárd dollárt egy olyan modellre, amelyből csupán évi 45 ezer darab eladása a cél.


Az amerikai követelményeknek való átalakítás így is felemésztett közel 100 millió dollárt (17,6 milliárd forint). Az USA-ban három- és ötajtós karosszériával lesz kapható az Astra, csak egyféle 1,8-as benzinmotorral, kézi és automata váltóval egyaránt. A kocsikat Belgiumban szerelik össze. A legdrágább kivitel 3,4 millió forintnyi dollárba kerül majd. 

Lutz elárulta, hogy a jövőben az Opel és a Saturn modelljei 90 százalékban megegyeznek majd, amivel további fejlesztési költségeket spórolhatnak meg. Jelenleg az Astra mellett az Opel GT/ Saturn Sky, illetve az Opel Antara/Saturn Vue is szinte azonos modellek.